Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (3). Tretji panel
Jezik:
slovenski / angleški
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina prehrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Vida Deželak Barič (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37623
Posamezni prispevki:
Bojan Himmelreich: Prehrana v Sloveniji v kriznih časih. Primerjava obdobij prve in druge svetovne vojne ter obdobja 1945-1951
Jože Dežman: Politično izzvana lakota kot prvina genocidnosti titoizma
Kerstin Susanne Jobst: Hunger as a cultural resource. The Holodomor in Ukraine, Hunger als kulturelle Ressource. Der Holodomor in der Ukraine
Marjetka Balkovec Debevec: O šolskih malicah v šolah na Slovenskem v stoletju med 1860 – 1960