Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (3). Drugi panel
Jezik:
slovenski / nemški / hrvaški
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina prehrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Vasko Simoniti (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37618
Posamezni prispevki:
Katja Škrubej: Vloga hrane v najstarejših procesih institucionaliziranja oblasti pri prednikih Slovencev: gospod ('gospodar obeda'; 'gospodar gostov'; 'voditelj skupnosti', 'odličnik') in pojezda ('izvrševanja oblasti z obhodom'; 'zbor skupnosti z gostijo
Alojz Ivanišević: Croatian national cuisine as a construct, Hrvatska nacionalna kuhinja kao konstrukt
Christoph Augustynowitz: Dining tables with Muscovites and Tartars: Supply and ceremonial meals as elements of political and cultural encounter at the imperial court in the 17th century, Tafeln mit Moskowitern und Tataren: Versorgung und zeremonielles Speisen als Elemente politischer und kultureller Begegnung am Kaiserhof im 17. Jahrhundert
Marija Wakounig: Simboli in rituali: (slavnostni) obedi v diplomaciji