Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (3). Prvi panel
Jezik:
slovenski
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina prehrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Stane Granda (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37613
Posamezni prispevki:
Irena Rožman: Prehranjenost otrok in njihova umrljivost na Slovenskem v 20. stoletju (v luči življenjske ravni in prehranjenosti prebivalstva)
Alenka Auersperger: Kruh in vino v pismih
Tina Bahovec: “Cvenkljeva gospodinja” in koroški “nudeljni”. O oblikovanju spolne in narodne identitete na slovenskem Koroškem v 20. stoletju
Jernej Mlekuž: “Povelje mogočnega avstrijskega cesarja Franca Jožefa je hotelo podelati vse Slovence v klobase, končno smo pa vanj zavili kranjsko klobaso!” Kako je kranjska klobasa kakor mora ležala na možganih Slovencev v času prve Jugoslavije