Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (2). Tretji panel
Jezik:
slovenski / angleški
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina prehrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Željko Oset (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37607
Posamezni prispevki:
Flavio Bonin: Razvoj severnojadranskih solin v obdobju Beneške republike
Maja Povalej / Žarko Štrumbl: Preskrba prebivalstva ter prehranjevanje v menzah oz. delavsko-uslužbenskih restavracijah v letih 1945-1950
Ivanka Zajc Cizelj: Prehranjevanje ilegalcev in kurirjev ter ilegalna imena hiš na območju občine Velenje 1941-1945
Špela Ledinek Lozej: Razmerje med spremembami kuhinjskega prostora in prehrane v 20. stoletju: primer Vipavske doline
Mitja Guštin: Na zdravje, bratje Slovani!