Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (2). Prvi panel
Jezik:
slovenski
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina prehrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Aida Škoro Babić (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37598
Posamezni prispevki:
Saša Poljak Istenič: “Od vil do vilic”: kulinarična dediščina in njen razvojni potencial
Marjetka Golež Kaučič: Kulturne in družbene razsežnosti vegetarijanstva in veganstva skozi ustvarjalna opusa Jureta Detele, Miklavža Komelja in v proznih delih Johna Maxwella Coetzeeja
Željko Oset: Maks Samec, znanstvenik in veteran prve svetovne vojne
Stanislav Južnič: Vakuum za shranjevanje živil in kuhanje