Zgodovina je slastna. Kulturna zgodovina hrane (1). Drugi panel
Jezik:
slovenski / angleški
Vrsta gradiva:
Prezentacija
Leto:
2014
Ključne besede:
zgodovina hrane, history of food
Založnik(i):
Zveza zgodovinskih društev Slovenije, Ljubljana, Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana
Soavtor(ji):
Bojan Godeša (moderator)
Trajna povezava:
http://hdl.handle.net/11686/37556
Posamezni prispevki:
Mojca Šorn: »Naši želodci so kakor vrt, samo zeleno plava notri, pomešano z makaroni v vsaki obliki«: prehrana prebivalcev Ljubljane v času druge svetovne vojne
Viljenka Škorjanec: Prehrana v koncentracijskih taboriščih: primerjava Rab-Gonars
Vida Deželak Barič: Prehrana v odporništvu na Slovenskem med drugo svetovno vojno
Tanja Gomiršek: Kuhinjska oprema kmečkega doma Goriških Brd v 1. polovici 19. stoletja