Slovensko English Kazalo Pišite nam O SIstory Način citiranja
Išči tudi po celotnem besedilu Napredno iskanje Pomoč
 
29. julij 2016

Zgodovinarski indeks citiranosti (ZIC)

Osnovni namen ZIC je bil ustvariti bazo citatov iz slovenskih zgodovinskih monografij, osrednjih znanstvenih časopisov in revij, ki so po UDK standardu uvrščene v kategorijo zgodovina oziroma jih v katalogu Cobiss najdemo s ključnimi besedami zgodovina.
Leta 2011 se je projektu ZIC pridružil Inštitut za narodnostna vprašanja, leta 2012 Arhiv Republike Slovenije, leta 2013 pa se je vpisovanju v bazo pridružil Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, tako v ZIC vnašamo tudi publikacije s širšega področja humanistike in družboslovja.
Indeks ni zaključen in se nenehno dopolnjuje. Do zdaj smo v ZIC vključili publikacije, ki so izšle v Sloveniji po letu 2005, nadaljevali pa bomo s popisovanjem citatov za tekoča leta in za obdobje pred letom 2005. Rezultati bodo popolnejši, če se nam boste s svoji vpisi ali že obstoječimi bazami pridružile tudi ostale raziskovalne in izobraževalne institucije – vabljeni k sodelovanju.

Iskanje je mogoče po različnih parametrih: preverimo lahko citiranost izbranega avtorja ali dela, število citatov v posameznem delu ali število del izbranega avtorja. Podrobneje lahko parametre izbirate in kombinirate v naprednem iskalniku.

Za optimalen ogled baze ZIC uporabite zadnje verzije spletnih brskalnikov: Firefox 10, Google Chrome 16.0xx, Internet Explorer 9.

Mnenja

Pomagajte nam oblikovati in izboljšati portal Zgodovina Slovenije − SIstory. Pišite nam
Copyright © 2011-2014 INZ, Zgodovina Slovenije — SIstory Izvedba: Invita Pravno obvestilo in varovanje osebnih podatkov Pišite nam Kazalo Pogoji uporabe