Slovensko English Kazalo Pišite nam O SIstory Način citiranja
Išči tudi po celotnem besedilu Napredno iskanje Pomoč
 
30. avgust 2016

Zgodovinski arhiv Ljubljana

Popisi prebivalstva Slovenije 1830-1931


Zgodovinski arhiv Ljubljana (ZAL) v sodelovanju z Raziskovalno infrastrukturo Inštituta za novejšo zgodovino postopoma digitalizira bogato zbirko popisov prebivalstva Ljubljane, ki jih hrani ZAL.

Skenirani popisni listi so v skladu z obstoječo ureditvijo originalnega arhivskega gradiva po tehničnih enotah kot PDF dokumenti dostopni v spodnji mapi SI_ZAL_LJU/0504 Mesto Ljubljana, statistični popisi in SI_ZAL_NME/0003 Okrajno glavarstvo Novo mesto Uporabnik lahko išče popisane prebivalce po takratnih naslovih hiš.

Za lažje iskanje popisanih oseb trenutno poteka transkribiranje podatkov o teh osebah. Uporabnik lahko tako s pomočjo spodnjega iskalnika po popisih prebivalstva poišče tiste osebe, ki so že bile transkribirane. Možno je iskanje po osnovnih podatkih kot so ime in priimek, letu rojstva, naslovu bivališča (ulica, mestni predel) in hišni številki. Ostale podatke o najdeni osebi si je mogoče pogledati tako, da uporabnik odpre dotično sliko popisnega lista. Vse podatke o hiši, v kateri je ta oseba prebivala, pa si uporabnik lahko ogleda preko povezave na naslovu hiše.

Mnenja

Pomagajte nam oblikovati in izboljšati portal Zgodovina Slovenije − SIstory. Pišite nam
Copyright © 2011-2014 INZ, Zgodovina Slovenije — SIstory Izvedba: Invita Pravno obvestilo in varovanje osebnih podatkov Pišite nam Kazalo Pogoji uporabe